Verhuur
Bevalbad / Elle TENS

Bevallen in bad

Bevallen in water wordt steeds populairder en heeft zoveel voordelen. Water ontspant en verzacht de weeën pijn, is een natuurlijke vorm van pijnstilling, je kunt ontspannen tussen de weeën door en het geeft je bewegingsvrijheid.

Als je lichaam ontspant dan maakt je lichaam meer oxytocine en endorfine aan. Oxytocine is nodig voor het bevorderen van de ontsluiting en endorfine is een natuurlijke pijnstiller die je lichaam zelf aanmaakt tijdens de bevalling en die tweemaal zo sterk is als morfine.

Wat is een bevalbad?

Een bevalbad is een bad dat speciaal is ontworpen om op een veilige manier in te bevallen, voor zowel de moeder als de baby. Een gewoon bad in de badkamer is vaak te klein om in te bevallen. De verloskundige kan er amper bij en je zwangere buik kan maar tot je navel onder water. Een bevalbad is dieper en de randen van een bevalbad zijn zacht en stevig, zodat je er tegen kunt leunen. 

“Op het moment dat ik het bad in ging kon ik me goed ontspannen, vanaf dat moment verliep de bevalling heel vlot".

Wat huur je?
Kosten huur bevalbad
160
 • Professioneel bevalbad Birth Pool in a Box
 • Een afdekhoes
 • Hygiënische binnenhoes
 • Elektrische opblaaspomp
 • Vloerbeschermkleed
 • Waterslang van 10 meter
 • Meerdere universele koppelstukken
 • Handleiding

Aanmaak bevallingshormonen

Het warme water stimuleert de aanmaak van de belangrijke bevallingshormonen oxytocine en endorfine. Oxytocine zorgt voor effectieve, krachtige weeën en endorfine werkt kalmerend en pijnstillend.

Gewichtloos

In het water ben je gewichtloos waardoor je makkelijker kunt bewegen en bevalhoudingen kunt aannemen die goed voelen. Ook helpt de zwaartekracht het geboorteproces als je een verticale houding aanneemt. In het bad kan je makkelijk op je knieën of hurken zitten, leunend tegen de badrand.

Privacy

Het bevalbad is jouw persoonlijke ruimte waar je je rustig kunt terugtrekken. Je voelt je beschermd door de badrand en het water en je kunt je makkelijker afsluiten voor wat er om je heen gebeurt. Zo herstel je ook beter tussen de weeën door.

Bevallingsduur

Bevallen in bad heeft een grotere kans dat de duur van je bevalling korter is. Doordat je je makkelijker kunt ontspannen tussen de weeën door maak je meer oxytocine en endorfine aan, waardoor de ontsluiting vlotter verloopt. 

Minder ingrepen

Het warme water geeft ontspanning en zorgt ervoor dat het weefsel van het perineum beter doorbloedt en makkelijker mee rekt. Daardoor minder kans op scheurtjes of een knip.

Relaxte baby

Doordat jij ontspannen bent, verloopt de overgang van de ontsluiting naar de uitdrijvingsfase rustiger. Als de baby wordt geboren komt hij in warm water terecht en dit maakt de overgang naar de buitenwereld rustiger voor de baby.

"De overgang van de baarmoeder naar de buitenwereld verliep zo rustig dat mijn zoon na de geboorte op mijn buik in slaap viel".

Meer informatie over de verhuur van het bevalbad?
Wil je een bad reserveren?

Wil jij meer informatie over bevallen in bad of een bad reserveren? Neem dan contact op.

Gebruik van de Elle TENS

Wil je graag zonder medische pijnbestrijding bevallen maar ben je wel op zoek naar manieren om de weeën de baas te zijn? De Elle TENS is dan perfect voor jou! De Elle TENS is 100% veilig, vrij van bijwerkingen en zowel thuis als in het ziekenhuis te gebruiken.

De Elle TENS stimuleert de aanmaak van endorfine, dit is lichaamseigen pijnstillingshormoon dat 2 x zo sterk werkt als morfine. Het verlicht de pijn van jouw weeën door een simpele druk op de knop. Jij hebt de controle en het is geheel veilig voor jou en je baby.

Hoe werkt de Elle TENS?

De Elle-Tens zorgt ervoor dat door middel van elektroden, die je op je lange rugspieren plaatst, de zenuwbanen worden gestimuleerd. Dit onderbreekt het pijnsignaal naar de hersenen en stimuleert tegelijkertijd ook de aanmaak van grote hoeveelheden endorfines (lichaamseigen pijnstilling). Bevallen met de Elle-TENS is veilig, er zijn geen bijwerkingen en de Elle-TENS is makkelijk in gebruik.

De Elle_TENS is geschikt voor thuisbevallingen en ziekenhuisbevallingen. Je kunt het gebruiken terwijl je aan CTG scan krijgt of als er andere metingen worden gedaan.

De Elle-TENS is niet geschkt voor een badbevalling, deze kun je gebruikenin de latente fase voordat je het bad in gaat.

 

Is de Elle TENS veilig in gebruik voor moeder en baby?

De Elle-Tens is 100% veilig voor jou en de baby. De werking via de zenuwbanen is direct tijdelijk, het heeft geen invloed op je baby en er zijn geen-na-effecten of bijwerkingen. Gebruik de Elle-TENS niet als je hartklachten, epilepsie of een pacemaker hebt.

Werkt de Elle TENS bij rug- en beenweeën?

De Elle-TENS geeft verlichting en haalt de scherpe randjes van de pijn af bij “gewone” weeën en bij Been- en rugweeën. De elle-TENS helpt je pijnstillende endorfines aan te maken, dit zijn natuurlijke pijnstillers die je lichaam zelf aanmaakt.

 

Wanneer gebruik je de Elle TENS?

De Elle TENS kun je al in de latente fase van je bevalling gaan gebruiken (zo rond de 2 a 3 cm ontsluiting). Zodra je merkt dat de weeën intenser worden is het een goed moment om met de Elle-TENS te beginnen. Door het gebruik van de Elle TENS verhoog je de aanmaak van belangrijke lichaamseigen endorfines. Dit doe je met de basisstand van de afstandbediening. Zo bouw je een maximale endorfinespiegel op en krijg je een optimaal resultaat op het moment dat je de pijnstilling het beste kunt gebruiken, in de actieve- / persfase van je bevalling. Bij elke wee die je krijgt kan je zelf de ‘boost’ knop indrukken en dit zorgt voor extra verlichting en stimulatie tijdens de wee. Omdat je de afstandsbediening zelf kunt bedienen hou je de regie in eigen handen en kan je actief met de week meewerken.

 

 

Wat huur je?
Kosten huur Elle TENS
65
 • De Elle TENS
 • Gebruiksaanwijzing
 • 4 electroden
 • Extra kabeltje voor de electroden
 •  
 •  
 •  
 •  

Meer informatie over de verhuur van een Elle TENS?

Neem gerust contact op voor meer informatie over de Elle TENS of andere vragen!