Cursus Relaxed Bevallen

Zwangerschapscursus Relaxed Bevallen met HypnoBirthing & Mindfulness

Kennis van het geboorteproces

Het kan zijn dat je bevallen een beetje spannend vind of zelfs een beetje eng. In de cursus Relaxed Bevallen leg ik je uit hoe het geboorteproces werkt, zoals de baarmoederspieren, ontsluitings-, overgang en geboortefase. Deze kennis heb je nodig om vertrouwen te krijgen in je lichaam en geeft je meer zelfvertrouwen en controle tijdens de bevalling. Bij deze zwangerschapscursus met HypnoBirthing leer je alles over het natuurlijk proces van de bevalling. Zodra je jezelf aan het geboorteproces over durft te geven kun je tijdens de bevalling beter ontspannen en wat er in je lichaam gebeurt positief beïnvloeden. 

Positieve Mindset

Een bevalling kan je niet plannen en het liefst zou je willen weten hoe je bevalling gaat verlopen. Je wilt weten waar je aan toe bent en de regie zelf in handen willen houden. Het geboorteproces is helaas niet te voorspellen, maar je kunt je wel voorbereiden op hoe je om kan gaan met bepaalde situaties die je tijdens de bevalling tegen kunt komen. Welke keuzes je kunt maken waardoor je het gevoel hebt dat je zelf de controle in handen hebt. Tijdens deze cursus leer ik je wat het effect is van een positieve Mindset en hoe je jezelf hierin kunt trainen. We zullen beperkende gedachten bespreken en angst en stress zullen plaats maken voor ontspanning en vertrouwen. 

Technieken om met “pijn” om te gaan

Het klinkt onwerkelijk, maar er zijn bepaalde methodes die je in kunt zetten om tijdens de geboorte om beter met de “pijn” om te gaan. Bij deze zwangerschapscursus leer ik je met HypnoBirthing verschillende ademhalings- en ontspanningstechnieken om je lichaam in een diepe staat van ontspanning te laten komen waardoor je beter met de “pijn”  om kunt gaan. Als jij je kunt ontspannen tijdens de bevalling kan je lichaam doen wat het moet doen.  Doordat je in een diepe ontspanning komt zal je meer endorfines aanmaken die net als oxytocine een natuurlijke pijnstillende en kalmerende werking hebben.

Samen met je partner bevallen

Vaak staat de partner tijdens de bevalling machteloos langs de lijn mee te kijken. Ook voor de partner is een bevalling spannend! Juist de rol van de partner is heel belangrijk om het geboorteproces te bewaken. Tijdens de cursus zullen we ingaan op eventuele angsten, wensen en voorkeuren en ingaan op de vraag “hoe de partner deze het beste kan bewaken en opkomen voor jou wensen”. Het is daarnaast belangrijk dat de partner begrijpt wat er tijdens de bevalling gaat gebeuren en bescherming kan bieden om het geboorteproces zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen. Je partner krijgt handige tips mee zodat jij tijdens de bevalling zoveel mogelijk in je ‘ontspannings” bubbel kan blijven zitten en je daarin kan ondersteunen.

Bij deelname aan de cursus ontvang je:

Cursusonderdelen

HypnoBirthing

Het is je vast wel eens overkomen dat je in de auto ergens heen rijdt en je opeens beseft al op de plaats van bestemming te zijn, zonder dat je bewust bent geweest van de autorit. Dit is een vorm van zelfhypnose, een diepe ontspanning en concentratie.

HypnoBirthing is een methode uit Amerika en is wereldwijd succes geworden, omdat het veel vrouwen heeft geholpen om ontspannen te kunnen bevallen zonder angst, stress of hevige pijn.

Met HypnoBirthing technieken die je tijdens de cursus worden aangeleerd kun je je lichaam in een hele diepe ontspanning brengen en angst loslaten. Dit zorgt ervoor dat je de aanmaak van endorfine (natuurlijke pijnstiller die je lichaam tijdens de bevalling aanmaakt en die twee maal zo sterk is als morfine) vergroot. Hierdoor kun je je kindje rustiger, comfortabeler en met een positieve mindset op de wereld zetten.

Mindfulness

Door middel van Mindfulness leer je om een situatie te nemen voor wat het is. Je leert beter te voelen en te accepteren wat er in je lichaam gebeurt tijdens de bevalling en hoe je positief kunt omgaan met een bevalling die anders verloopt dan je had gewenst.

De bevalcursus is interactief en praktisch opgezet zodat jij en je partner met meer vertrouwen het geboorteproces van jullie kindje aangaan.

Het is de bedoeling dat de partners de gehele 1e les aanwezig zijn. De 2e les beginnen we met de zwangere dames en zullen de partners op een later tijdstip aansluiten.

HypnoBirthing & Mindfulness
Privécursus
395
 • * Wanneer: in overleg

  * Waar: bij jullie thuis
 • * Wat: 4 lessen van 1,5 uur
HypnoBirthing & Mindfulness
Groepscursus
275
 • * Wanneer: Zie de datums op de website
 • * Waar: Studio BPE
  Hollandse Kade 8,
  Abcoude
 • * Wat: 2 lessen van max.
  4 uur
  (max. 6 stellen)
 •  

Informatie & Aanmelden

HypnoBirthing & Mindfulness Groepscursus

Groep 1

Wanneer:

1e les zaterdag 30 oktober

2e les zaterdag 13 november

van 13.00 – 17.00 uur

 

Adres: Hollandse Kade 8

Abcoude

HypnoBirthing & Mindfulness Groepscursus

Groep 2

Wanneer:

1e les zaterdag 15 januari

2e les zaterdag 29 januari

van 13.00 – 17.00 uur

 

Adres: Hollandse Kade 8

Abcoude

HypnoBirthing & Mindfulness Groepscursus

Groep 3

Wanneer:

1e les zaterdag 12 maart

2e les zaterdag 26 maart

van 13.00 – 17.00 uur

 

Adres: Hollandse Kade 8

Abcoude

Meer informatie of aanmelden?

Wil jij meer weten over de cursus Relaxed Bevallen of je aanmelden? Neem dan contact op.