Cursus Relaxed Bevallen

Zwangerschapscursus Relaxed Bevallen
HypnoBirthing en Mindfulness

De cursus Relaxed Bevallen met HypnoBirthing en Mindfulness is gebaseerd op de officiële HypnoBirthing methode van Marie Mongan en aangevuld met Mindfulness technieken. 

Relaxed Bevallen is een inspirerende cursus die informatief en praktisch is. Door mijn nuchtere instelling en down to-earth aanpak is de cursus zeker niet “zweverig”. De lessen dragen bij aan het leren kennen van je lichaam tijdens de zwangerschap en contact maken met de baby en luisteren naar jezelf. Ik vind het heel belangrijk dat je vertrouwen krijgt in het natuurlijke proces van zwangerschap en geboorte. 

Naast kennis over het geboorteproces, technieken om met pijn om te gaan, leer ik je hoe je ‘mindfull’ kunt omgaan met alles wat er op je pad komt. Ik leer je hoe je in een diepe staat van ontspanning kunt komen tijdens de bevalling, zodat er genoeg endorfine kan worden aangemaakt (endorfine is een natuurlijke pijnstilling en zijn twee keer zo sterk is als morfine). Daardoor is de kans heel groot dat je op een natuurlijke manier kunt bevallen, zonder dat er pijnstillende medicatie of een ingreep nodig is. Doordat er vertrouwen is en minder angst of stress, zal dit de bevalling bevorderen. De cursus volg je met je partner, omdat het heel belangrijk is dat je partner ook kennis heeft van het geboorteproces en weet hoe jou te ondersteunen.

De cursus geef ik privé of in een groep. De cursus inhoud zal hetzelfde zijn, maar de privélessen worden afgestemd op jouw behoeften. De groepslessen geef ik in kleine groepen, zodat er tijd en ruimte is voor persoonlijke aandacht.

Kennis van het geboorteproces

Het kan zijn dat je bevallen een beetje spannend vind of zelfs een beetje eng. In de cursus Relaxed Bevallen leg ik je uit hoe het geboorteproces werkt, zoals de baarmoederspieren, ontsluitings-, overgang en geboortefase. Deze kennis heb je nodig om vertrouwen te krijgen in je lichaam en geeft je meer zelfvertrouwen en controle tijdens de bevalling. Bij deze zwangerschapscursus met HypnoBirthing leer je alles over het natuurlijk proces van de bevalling. Zodra je jezelf aan het geboorteproces over durft te geven kun je tijdens de bevalling beter ontspannen en wat er in je lichaam gebeurt positief beïnvloeden. 

Positieve mindset

Een bevalling kan je niet plannen en het liefst zou je willen weten hoe je bevalling gaat verlopen. Je wilt weten waar je aan toe bent en de regie zelf in handen willen houden. Het geboorteproces is helaas niet te voorspellen, maar je kunt je wel voorbereiden op hoe je om kan gaan met bepaalde situaties die je tijdens de bevalling tegen kunt komen. Welke keuzes je kunt maken waardoor je het gevoel hebt dat je zelf de controle in handen hebt. Tijdens deze cursus leer ik jou wat het effect is van een positieve mindset en hoe je jezelf hierin kunt trainen. We zullen beperkende gedachten bespreken en angst en stress zullen plaats maken voor ontspanning en vertrouwen.

Technieken om met “pijn” om te gaan

Het klinkt onwerkelijk, maar er zijn bepaalde methodes die je in kunt zetten om tijdens de geboorte beter met de “pijn” om te gaan. Bij deze zwangerschapscursus leer ik je met HypnoBirthing verschillende ademhalings- en ontspanningstechnieken om je lichaam in een diepe staat van ontspanning te laten komen, waardoor je “pijn”  anders gaat ervaren. Als jij je kunt ontspannen tijdens de bevalling kan je lichaam doen wat het moet doen.  Doordat je in een diepe ontspanning komt zal je meer endorfines aanmaken die net als oxytocine een natuurlijke pijnstillende en kalmerende werking hebben.

Samen met je partner bevallen

Vaak staat de partner tijdens de bevalling machteloos langs de lijn mee te kijken. Ook voor de partner is een bevalling spannend! Juist de rol van de partner is heel belangrijk om het geboorteproces te bewaken. Tijdens de cursus zullen we ingaan op eventuele angsten, wensen en voorkeuren omtrent de bevalling. Ook zullen we ingaan op de vraag: “hoe de partner kan opkomen voor jou wensen en hoe hij deze kan bewaken”. Het is daarnaast belangrijk dat de partner begrijpt wat er tijdens de bevalling gaat gebeuren en bescherming kan bieden om het geboorteproces zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen. Je partner krijgt handige tips mee, zodat jij tijdens de bevalling zoveel mogelijk in je ‘ontspannings” bubbel kan blijven zitten en je partner je daarin kan ondersteunen.

Bij deelname aan de cursus ontvang je:

Cursusonderdelen:

HypnoBirthing

Het is je vast wel eens overkomen dat je in de auto ergens heen rijdt en je opeens beseft al op de plaats van bestemming te zijn, zonder dat je bewust bent geweest van de autorit. Dit is een vorm van zelfhypnose, een diepe ontspanning en concentratie.

HypnoBirthing ziet zwangerschappen en bevallingen als een natuurlijk proces. Het lichaam van de vrouw is gemaakt om een baby te baren. 

HypnoBirthing is een methode uit Amerika en is wereldwijd succes geworden, omdat het veel vrouwen heeft geholpen om ontspannen te kunnen bevallen zonder angst, stress of hevige pijn.

Met HypnoBirthing technieken die je tijdens de cursus worden aangeleerd kun je je lichaam in een hele diepe ontspanning brengen en angst loslaten. Dit zorgt ervoor dat je de aanmaak van endorfine (natuurlijke pijnstiller die je lichaam tijdens de bevalling aanmaakt en die twee maal zo sterk is als morfine) vergroot. Hierdoor kun je je kindje rustiger, comfortabeler en met een positieve mindset op de wereld zetten.

Mindfulness

Door middel van Mindfulness leer je om een situatie te nemen voor wat het is. Je leert beter te voelen en te accepteren wat er in je lichaam gebeurt tijdens de bevalling en hoe je positief kunt omgaan met een bevalling die anders verloopt dan je had gewenst.

De bevalcursus is interactief en praktisch opgezet zodat jij en je partner met meer vertrouwen het geboorteproces van jullie kindje aangaan.


Privécursus
395
 • * start cursus bij 28-34 weken zwangerschap
  *op maat gemaakte cursus naar jou / jullie behoeften

  * 3 lessen van 1,5 tot 2 uur

  * Standaard cursus

  * 2 lessen met partner

  * 1 les zonder partner

  * bel afspraak bij 38 weken zwangerschap

  * bij jullie thuis

  * wanneer het jullie uitkomt
Groepscursus
275
 • * start cursus bij 28-34 weken zwangerschap
  * 4 lessen van ongeveer 1,5 uur

  * 1e, 2e en 4e les met partner

  * belafspraak bij 38 weken

  * Wanneer: zie groepen hieronder
 • * Waar:
  Hollandse Kade 10A
  Abcoude
 •  
 •  

Zwangerschapscursus Abcoude

Groep 7

1e les 17 oktober

2e les 24 oktober

3e les  31 oktober

4e les  7 novemberr

19.30 uur – 21.00 uur

les 1, 2 en 3 met partner

Groep 8

1e les 20 december

2e les 27 december

3e les  2 januari

4e les 9 januari

19.30 uur – 21.00 uur

les 1, 2 en 3 met partner

Groep 1

1e les 27 februari

2e les 5 maart

3e les 12 maart

4e les  19 maart

19.30 uur – 21.00 uur

les 1, 2 en 3 met partner

Meer informatie of aanmelden?

Wil jij meer weten over de cursus Relaxed Bevallen of je aanmelden? Neem dan contact op.