Cursus Relaxed Bevallen

Zwangerschapscursus Relaxed Bevallen

Kennis van het geboorteproces

Het kan zijn dat je bevallen een beetje spannend vind of zelfs een beetje eng. In de cursus Relaxed Bevallen leg ik je uit hoe het geboorteproces werkt, zoals de baarmoederspieren, ontsluitings-, overgang en geboortefase. Deze kennis heb je nodig om vertrouwen te krijgen in je lichaam en geeft je meer zelfvertrouwen en controle tijdens de bevalling. Bij deze zwangerschapscursus leer je alles over het natuurlijk proces van de bevalling. Zodra je jezelf aan het geboorteproces over durft te geven kun je tijdens de bevalling beter ontspannen en wat er in je lichaam gebeurt positief beïnvloeden. 

Positieve mindset

Een bevalling kan je niet plannen en het liefst zou je willen weten hoe je bevalling gaat verlopen. Je wilt weten waar je aan toe bent en de regie zelf in handen willen houden. Het geboorteproces is helaas niet te voorspellen, maar je kunt je wel voorbereiden op hoe je om kan gaan met bepaalde situaties die je tijdens de bevalling tegen kunt komen. Welke keuzes je kunt maken waardoor je het gevoel hebt dat je zelf de controle in handen hebt. Tijdens deze cursus leer ik jou wat het effect is van een positieve mindset en hoe je jezelf hierin kunt trainen. We zullen beperkende gedachten bespreken en angst en stress zullen plaats maken voor ontspanning en vertrouwen.

Technieken om met “pijn” om te gaan

Het klinkt onwerkelijk, maar er zijn bepaalde methodes die je in kunt zetten om tijdens de geboorte beter met de “pijn” om te gaan. Bij deze zwangerschapscursus leer ik je met HypnoBirthing verschillende ademhalings- en ontspanningstechnieken om je lichaam in een diepe staat van ontspanning te laten komen, waardoor je “pijn”  anders gaat ervaren. Als jij je kunt ontspannen tijdens de bevalling kan je lichaam doen wat het moet doen.  Doordat je in een diepe ontspanning komt zal je meer endorfines aanmaken die net als oxytocine een natuurlijke pijnstillende en kalmerende werking hebben.

Samen met je partner bevallen

Vaak staat de partner tijdens de bevalling machteloos mee te kijken. Ook voor de partner is een bevalling spannend! Juist hun rol is heel belangrijk: het geboorteproces bewaken. Tijdens de cursus zullen we ingaan op eventuele angsten, wensen en voorkeuren omtrent de bevalling. Ook zullen we ingaan op de vraag: “hoe de partner kan opkomen voor jou wensen en hoe hij deze kan bewaken”. Het is daarnaast belangrijk dat de partner begrijpt wat er tijdens de bevalling gaat gebeuren en bescherming kan bieden om het geboorteproces zo natuurlijk mogelijk te laten verlopen. Je partner krijgt handige tips mee, zodat jij tijdens de bevalling zoveel mogelijk in je ‘ontspanningsbubbel’ kan blijven zitten en hij je daarin kan ondersteunen.

Bij deelname aan de cursus ontvang je:

Cursusonderdelen:

Kleine groepen of privé cursus

Uit ervaring weet ik dat iedereen een andere verwachting heeft van de cursus. De ene is op zoek naar een spirituele cursus de ander staat nuchter in het leven en wil een cursus die bij ze past.  Ik geef er de voorkeur aan om de cursus in een kleine groep  van maximaal 3 stellen of één op één geven, zodat ik de lessen kan aanpassen naar de behoefte van de cursisten. De lessen presenteer ik met overzichtelijke sheets, laat verschillende filmpjes zien, heb leuke praktische oefeningen, we doen ontspanningsoefeningen en er is genoeg ruimte om vragen te stellen.  

HypnoBirthing

Het is je vast wel eens overkomen dat je in de auto ergens heen rijdt en je opeens beseft al op de plaats van bestemming te zijn, zonder dat je bewust bent geweest van de autorit. Dit is een vorm van zelfhypnose, een diepe ontspanning en concentratie.

HypnoBirthing ziet zwangerschappen en bevallingen als een natuurlijk proces. Het lichaam van de vrouw is gemaakt om een baby te baren. 

HypnoBirthing is een methode uit Amerika en is wereldwijd succes geworden, omdat het veel vrouwen heeft geholpen om ontspannen te kunnen bevallen zonder angst, stress of hevige pijn.

Met HypnoBirthing technieken die je tijdens de cursus worden aangeleerd kun je je lichaam in een hele diepe ontspanning brengen en angst loslaten. Dit zorgt ervoor dat je de aanmaak van endorfine (natuurlijke pijnstiller die je lichaam tijdens de bevalling aanmaakt en die twee maal zo sterk is als morfine) vergroot. Hierdoor kun je je kindje rustiger, comfortabeler en met een positieve mindset op de wereld zetten.

Mindfulness

Door middel van Mindfulness leer je om een situatie te nemen voor wat het is. Je leert beter te voelen en te accepteren wat er in je lichaam gebeurt tijdens de bevalling en hoe je positief kunt omgaan met een bevalling die anders verloopt dan je had gewenst.

De bevalcursus is interactief en praktisch opgezet zodat jij en je partner met meer vertrouwen het geboorteproces van jullie kindje aangaan.


Privécursus
495
 • * start cursus bij 28-34 weken zwangerschap

  * 4 lessen van 1,5 tot 2 uur of 2 dagdelen

  * bel afspraak bij 38 weken zwangerschap

  * bij jullie thuis
Groepscursus
295
 • * start cursus bij 28-34 weken zwangerschap
  * 4 lessen van ongeveer 1,5 uur

  * 1e, 2e en 3e les met partner

  * belafspraak bij 38 weken

  * Wanneer: zie groepen hieronder

  * Flexibel: in overleg mogelijk op maandag of dinsdag avond
 • * Waar:
  Ds. Bleekerhof 53 Abcoude
 •  
 •  
Herhaalcursus
195

 • * Losse privéles van ca. 2 uur bij jullie thuis
 •  

Zwangerschapscursus Abcoude

Groep 4

1e les 1 juli

2e les 8 juli

3e les 15 juli

4e les  22 juli

19.30 uur – 21.00 uur

les 1, 2 en 3 met partner

Groep 5

1e les 3 september

2e les 10 september

3e les 17 september

4e les  24 september

19.30 uur – 21.00 uur

les 1, 2 en 3 met partner

Groep 6

1e les 5 november

2e les 12 november

3e les 19 november

4e les  26 november

19.30 uur – 21.00 uur

les 1, 2 en 3 met partner

Meer informatie of aanmelden?

Wil jij meer weten over de cursus Relaxed Bevallen of je aanmelden? Neem dan contact op.