Doula

Wat is een doula?

Een doula is een geboortecoach die je begeleidt tijdens de zwangerschap en de bevalling, thuis of in het ziekenhuis. Ze biedt jou en je partner fysieke en emotionele steun. Ze is het vaste gezicht tijdens de bevalling. Een doula ondersteunt je in het nemen van je eigen beslissingen en tijdens je zwangerschap kijkt ze samen met jou wat het beste bij je past. Ze verleent geen medische handelingen, maar is wel onderdeel van je geboorteteam, naast de verloskundige en kraamhulp.

 

Wat doe ik als doula?

Als doula maak ik deel uit van jouw geboorteteam en kan ik voor elke bevalling waardevol zijn. Het maakt niet uit of je bevalt van je eerste kindje of tweede kindje, thuis of in het ziekenhuis. Misschien heb je bij de eerste bevalling een onprettige situatie meegemaakt of zijn er zorgen en angsten bij jou of je partner. Het kan zijn dat je het prettig vindt om een vertrouwd iemand naast je te hebben die jullie onafgebroken fysieke en emotionele ondersteuning geeft.

Als doula begeleid ik jou en je partner in de voorbereiding op de bevalling en tijdens de geboorte. Ik richt mij in mijn begeleiding op de mindset. Als je overtuigd bent van je eigen kracht dan heb je de regie in handen tijdens de bevalling.  Mijn doel is om tijdens de bevalling op de achtergrond aanwezig te zijn, omdat je met volledig vertrouwen en ontspanning je kindje geboren laat worden!

Mijn aanpak is down-tot-earth. Niets geen zweverige gedoe, maar oprechte gesprekken. We pakken samen jouw angsten en onzekerheden aan en zorgen dat je leert vertrouwen in jezelf en je lichaam ……..  en heel belangrijk is dat je je daaraan durft over te geven.

Voorafgaand aan de bevalling zal ik drie keer bij je thuis komen om jullie wensen met betrekking tot de geboorte te bespreken en te kijken wat bij jullie past. Tijdens deze afspraken leren wij elkaar zo goed mogelijk kennen.  Samen gaan we kijken hoe je ideale bevalling eruit ziet en welke keuzes je daarin kunt maken. Vaak is er veel meer mogelijk dan je denkt.

Samen gaan we kijken hoe jij zo prettig en ontspannen mogelijk kunt bevallen en welke ademhalingstechnieken, ontspanningsoefeningen, massages en bevalhoudingen jij prettig vindt. Er is ruimte voor vragen, andere mogelijke wensen en het bespreken van je zorgen of angsten.

Met mijn kennis zal ik je tips en informatie geven en ingaan op jou wensen. Jij kunt zelf beslissen welke informatie je nodig hebt en welke beslissingen er bij jou passen. Het is jouw lijf, jouw baby en als doula zal ik je tijdens de bevalling fysiek en emotioneel ondersteunen en je aanmoedigen als je denkt het niet meer aan te kunnen. Het is niet zo dat de doula de rol van de partner overneemt, je partner blijft erg belangrijk tijdens de bevaling. Ze kan ook de partner helpen door zijn zorgen en angsten te bespreken en tijdens de bevalling aanwijzingen te geven hoe hij jou het beste kan ondersteunen.

Ik zal je geboortewensen tijdens de bevalling kenbaar maken naar andere betrokken zorgverleners en je helpen je eigen keuzes zo helder mogelijk te maken. Hierdoor kan jij je aandacht met rust en ontspanning bij je bevalling houden. In de weken voorafgaand aan je bevalling heb ik je goed leren kennen en weet ik wat je wensen en behoeften zijn, ik zal je tijdens de bevalling ondersteunen en aanwezig zijn, zodat ik weet hoe jij je voelt en hoe het met je gaat. In mijn vrije tijd fotografeer ik graag en als de mogelijkheid er is zal ik de mooie momenten tijdens en na de bevalling voor jullie vastleggen.

Laten we een bevalling als iets moois zien en laten we genieten van de prachtige geboorte jouw kindje. Ik help je graag, op de manier die het beste bij je past! 

Heb je interesse, wil je kennis met mij maken of wil je meer weten? 

 

"Constante steun van een doula tijdens de bevalling heeft zowel voor de moeders als hun baby's fysieke en emotionele voordelen. Doordat de kans op medische ingrepen, complicaties en langdurige ziekenhuisverpleging afneemt, kan het ook financiële voordelen opleveren".

Feet on the Floor

Voetreflexologie en Massage Abcoude

Tijdens de zwangerschap vinden er veel veranderingen plaats. De voetreflexmassages zijn erop gericht om je gezondheid in deze periode te optimaliseren en je lichamelijk en geestelijk voor te bereiden op de bevalling. Het geeft jouw en je ongeboren kindje momenten van rust en ontspanning. Voetreflexmassage geeft verlichting bij klachten en problemen tijdens de zwangerschap. Je kunt daarbij denken aan misselijkheid, maagzuur, rugpijn, vermoeidheid, stemmingswisselingen, obstipatie en slapeloosheid. Reflexologie kan ook ingezet worden om de bevalling op te wekken wanneer je uitgerekend bent. Op voetreflex- info.nl kun je een artikel vinden over zwangerschapsreflexologie.

logo2

De belangrijkste vragen op een rij

 Bekijk hieronder de FAQ’s. 

Staat jouw vraag er niet tussen, neem dan gerust contact met mij op.

 

De constante aanwezigheid van een doula bij je bevalling zorgt ervoor dat je weeën  makkelijker op gang komen en je bevalling soepeler verloopt. Je kunt bewuste keuzes maken, je zelfvertrouwen groeit en na de bevalling heb je een soepelere start met je baby.

Door de aanwezigheid van een doula bij de bevalling geven moeders vaker borstvoeding, hebben ze meer zelfvertrouwen na de bevalling, minder vaak last van een depressie, een sterkere band met hun baby en vertrouwen meer op eigen intuïtie en laten zich niet leiden door wat anderen zeggen.

De voordelen van een doula bij je bevalling (wetenschappelijk bewezen)

 • 25% kortere duur van de bevalling
 • 60% minder verzoeken om een ruggenprik
 • 40% minder kans op ingrepen 
 • 50% minder kans op een keizersnede
 • 40% minder gebruik van oxytocine (inleiden)
 • 30% minder behoefte aan pijnbestrijding
 • Minder postnatale depressies zes weken na de geboorte
 • Een grotere mate van tevredenheid over hun bevalling
 • De partner is actiever betrokken bij de geboorte, daardoor goede start als ouders

Een vraag die heel erg vaak wordt gesteld en zeker niet onbegrijpelijk is.

De partner is een onmisbaar persoon tijdens jouw bevalling. Maar ook voor jouw partner is een bevalling spannend en iets onbekends. Vaak voelen ze zich emotioneel, machteloos en weten ze niet goed hoe ze hun vrouw het beste kunnen ondersteunen, Een doula is er om je partner tips te geven over hoe hij jou het beste kan ondersteunen en de rust behouden wanneer het even moeilijk is en om het even over te nemen wanneer je partner even een pauze nodig heeft.

Een doula is er niet om de partner te vervangen, maar ter versterking van het geboorteteam en een aanvulling op de zorg voor de bevallende vrouw.

 • De verloskundige is een medisch getrainde professional en een doula biedt geen medische ondersteuning.
 • De verloskundige zorgt voor de gezondheid en veiligheid van de vrouw en haar baby tijdens de zwangerschap en na de geboorte.
 • De doula is er voor emotionele steun en is een vertrouwd gezicht waar je een band mee hebt opgebouwd, terwijl de verloskundige de primaire zorgverlener is.
 • De doula leert de zwangere vrouw hoe ze zich kan ontspannen en de pijn kan verminderen tijdens de bevalling.

Begrijpen wat er in het lichaam van de vrouw gebeurt bij de bevalling, wat de baarmoederspierlagen doen en wat voor negatieve invloed angst en stress op het proces hebben. Het is belangrijk om tijdens de bevalling te ontspannen, omdat je dan endorfines (natuurlijke pijnstilling die twee keer zo sterk is als morfine) aanmaakt. Het vrouwelijk lichaam is gebouwd om te bevallen, een vrouw in coma is in staat te bevallen.

Ook belangrijk om te weten wat je gaat voelen tijdens de bevalling en hoe je daarmee kunt omgaan. Uit welke fases bestaat de bevalling en hoe herken je deze fases?

Ben je al op de hoogte van wat er allemaal mogelijk is rondom je bevalling? Wat zijn jouw wensen en geboortevoorkeuren? Wil je in het ziekenhuis bevallen of thuis? Wat zijn de voor- en nadelen van een badbevalling? Welke natuurlijke pijnbestrijding is mogelijk en welke hebben consequenties? Heb je weleens gehoord van het Gouden Uur? Hoe kan ik zelf de regie in handen nemen? Als plan A niet loopt zoals gewenst is er een plan B of C. Er is veel meer mogelijk dan je denkt!!!

Goed voorbereiden op bevalling zorgt er voor:

 • Dat je vol vertrouwen aan je nieuwe taak begint.
 • Dat je weet wat er in je lijf gebeurt en hoe jullie daar op in kunnen spelen.
 • Dat je vertrouwen krijgt in je lichaam; jouw lijf is gemaakt om te baren en jij kunt dat ook!
 • Dat je weet hoe je ervoor zorgt dat de pijn geen loopje met je neemt.
 • Dat jij/jullie weten wat je keuzes zijn en zelf de regie houden.
 • Dat jij de baas bent over je eigen lijf en bevalling.
 • Dat angst plaats maakt voor vertrouwen.
 • Dat jij weet wat je opties zijn als je bevalling niet verloopt zoals gehoopt.
 • Dat je beter in je vel zit na de bevalling waardoor je ook krachtiger aan het moederschap begint.

Ik hoor regelmatig van cursisten (en met name de partners) dat ze na het horen van de naam van de cursus en het zien van het boek hadden verwacht dat het een “zweverige” cursus zou zijn. Deze cursus is absoluut geen zweverige cursus, maar juist een hele inspirerende cursus die heel informatief en praktisch is.

Tijdens les 2 van de cursus hoor ik vaak dat ze het helemaal niet zweverig vinden en heel anders tegen de bevalling zijn gaan aankijken. Ook hadden ze geen idee wat er allemaal mogelijk is op het gebied van geboorte en hebben ze een heel ander beeld van de bevalling gekregen. 

Ik ben zelf totaal niet zweverig en juist een heel nuchter en realistisch persoon.

Het woord HypnoBirthing klinkt heel zweverig, maar het is niet meer dan een vorm van zelfhypnose. Het gebeurt iedereen wel eens dat je naar een film zit te kijken en je partner iets tegen je zegt, maar dat het je geheel ontgaat wat er gezegd wordt.

HypnoBirthing is een methode om je te helpen de geboorte van je baby ontspannen door te komen. De methode is ontwikkeld door de Amerikaanse Mary Mongan en in Nederland inmiddels heel bekend. Het is een methode van zelfhypnose, waarbij ervan uit wordt gegaan, dat zwangerschap en geboorte normale, natuurlijke en gezonde levensprocessen zijn.

 

‘If you change the way you view birth, the way you birth will change’.

MARIE F. MONGAN

De constante aanwezigheid van een doula bij je bevalling zorgt ervoor dat je weeën  makkelijker op gang komen en je bevalling soepeler verloopt. Je kunt bewuste keuzes maken, je zelfvertrouwen groeit en na de bevalling heb je een soepelere start met je baby.

Door de aanwezigheid van een doula bij de bevalling geven moeders vaker borstvoeding, hebben ze meer zelfvertrouwen na de bevalling, minder vaak last van een depressie, een sterkere band met hun baby en vertrouwen meer op eigen intuïtie en laten zich niet leiden door wat anderen zeggen.

De voordelen van een doula bij je bevalling (wetenschappelijk bewezen)

 • 25% kortere duur van de bevalling
 • 60% minder verzoeken om een ruggenprik
 • 40% minder kans op ingrepen 
 • 50% minder kans op een keizersnede
 • 40% minder gebruik van oxytocine (inleiden)
 • 30% minder behoefte aan pijnbestrijding
 • Minder postnatale depressies zes weken na de geboorte
 • Een grotere mate van tevredenheid over hun bevalling
 • De partner is actiever betrokken bij de geboorte, daardoor goede start als ouders

Een vraag die heel erg vaak wordt gesteld en zeker niet onbegrijpelijk is.

De partner is een onmisbaar persoon tijdens jouw bevalling. Maar ook voor jouw partner is een bevalling spannend en iets onbekends. Vaak voelen ze zich emotioneel, machteloos en weten ze niet goed hoe ze hun vrouw het beste kunnen ondersteunen, Een doula is er om je partner tips te geven over hoe hij jou het beste kan ondersteunen en de rust behouden wanneer het even moeilijk is en om het even over te nemen wanneer je partner even een pauze nodig heeft.

Een doula is er niet om de partner te vervangen, maar ter versterking van het geboorteteam en een aanvulling op de zorg voor de bevallende vrouw.

 • De verloskundige is een medisch getrainde professional en een doula biedt geen medische ondersteuning.
 • De verloskundige zorgt voor de gezondheid en veiligheid van de vrouw en haar baby tijdens de zwangerschap en na de geboorte.
 • De doula is er voor emotionele steun en is een vertrouwd gezicht waar je een band mee hebt opgebouwd, terwijl de verloskundige de primaire zorgverlener is.
 • De doula leert de zwangere vrouw hoe ze zich kan ontspannen en de pijn kan verminderen tijdens de bevalling.

Begrijpen wat er in het lichaam van de vrouw gebeurt bij de bevalling, wat de baarmoederspierlagen doen en wat voor negatieve invloed angst en stress op het proces hebben. Het is belangrijk om tijdens de bevalling te ontspannen, omdat je dan endorfines (natuurlijke pijnstilling die twee keer zo sterk is als morfine) aanmaakt. Het vrouwelijk lichaam is gebouwd om te bevallen, een vrouw in coma is in staat te bevallen.

Ook belangrijk om te weten wat je gaat voelen tijdens de bevalling en hoe je daarmee kunt omgaan. Uit welke fases bestaat de bevalling en hoe herken je deze fases?

Ben je al op de hoogte van wat er allemaal mogelijk is rondom je bevalling? Wat zijn jouw wensen en geboortevoorkeuren? Wil je in het ziekenhuis bevallen of thuis? Wat zijn de voor- en nadelen van een badbevalling? Welke natuurlijke pijnbestrijding is mogelijk en welke hebben consequenties? Heb je weleens gehoord van het Gouden Uur? Hoe kan ik zelf de regie in handen nemen? Als plan A niet loopt zoals gewenst is er een plan B of C. Er is veel meer mogelijk dan je denkt!!!

Goed voorbereiden op bevalling zorgt er voor:

 • Dat je vol vertrouwen aan je nieuwe taak begint.
 • Dat je weet wat er in je lijf gebeurt en hoe jullie daar op in kunnen spelen.
 • Dat je vertrouwen krijgt in je lichaam; jouw lijf is gemaakt om te baren en jij kunt dat ook!
 • Dat je weet hoe je ervoor zorgt dat de pijn geen loopje met je neemt.
 • Dat jij/jullie weten wat je keuzes zijn en zelf de regie houden.
 • Dat jij de baas bent over je eigen lijf en bevalling.
 • Dat angst plaats maakt voor vertrouwen.
 • Dat jij weet wat je opties zijn als je bevalling niet verloopt zoals gehoopt.
 • Dat je beter in je vel zit na de bevalling waardoor je ook krachtiger aan het moederschap begint.

Ik hoor regelmatig van cursisten (en met name de partners) dat ze na het horen van de naam van de cursus en het zien van het boek hadden verwacht dat het een “zweverige” cursus zou zijn. Deze cursus is absoluut geen zweverige cursus, maar juist een hele inspirerende cursus die heel informatief en praktisch is.

Tijdens les 2 van de cursus hoor ik vaak dat ze het helemaal niet zweverig vinden en heel anders tegen de bevalling zijn gaan aankijken. Ook hadden ze geen idee wat er allemaal mogelijk is op het gebied van geboorte en hebben ze een heel ander beeld van de bevalling gekregen. 

Ik ben zelf totaal niet zweverig en juist een heel nuchter en realistisch persoon.

Het woord HypnoBirthing klinkt heel zweverig, maar het is niet meer dan een vorm van zelfhypnose. Het gebeurt iedereen wel eens dat je naar een film zit te kijken en je partner iets tegen je zegt, maar dat het je geheel ontgaat wat er gezegd wordt.

HypnoBirthing is een methode om je te helpen de geboorte van je baby ontspannen door te komen. De methode is ontwikkeld door de Amerikaanse Mary Mongan en in Nederland inmiddels heel bekend. Het is een methode van zelfhypnose, waarbij ervan uit wordt gegaan, dat zwangerschap en geboorte normale, natuurlijke en gezonde levensprocessen zijn.

 

‘If you change the way you view birth, the way you birth will change’.

MARIE F. MONGAN

Begrijpen wat er in het lichaam van de vrouw gebeurt bij de bevalling, wat de baarmoederspierlagen doen en wat voor negatieve invloed angst en stress op het proces hebben. Het is belangrijk om tijdens de bevalling te ontspannen, omdat je dan endorfines (natuurlijke pijnstilling die twee keer zo sterk is als morfine) aanmaakt. Het vrouwelijk lichaam is gebouwd om te bevallen, een vrouw in coma is in staat te bevallen.

Ook belangrijk om te weten wat je gaat voelen tijdens de bevalling en hoe je daarmee kunt omgaan. Uit welke fases bestaat de bevalling en hoe herken je deze fases?

Ben je al op de hoogte van wat er allemaal mogelijk is rondom je bevalling? Wat zijn jouw wensen en geboortevoorkeuren? Wil je in het ziekenhuis bevallen of thuis? Wat zijn de voor- en nadelen van een badbevalling? Welke natuurlijke pijnbestrijding is mogelijk en welke hebben consequenties? Heb je weleens gehoord van het Gouden Uur? Hoe kan ik zelf de regie in handen nemen? Als plan A niet loopt zoals gewenst is er een plan B of C. Er is veel meer mogelijk dan je denkt!!!

Goed voorbereiden op bevalling zorgt er voor:

 • Dat je vol vertrouwen aan je nieuwe taak begint.
 • Dat je weet wat er in je lijf gebeurt en hoe jullie daar op in kunnen spelen.
 • Dat je vertrouwen krijgt in je lichaam; jouw lijf is gemaakt om te baren en jij kunt dat ook!
 • Dat je weet hoe je ervoor zorgt dat de pijn geen loopje met je neemt.
 • Dat jij/jullie weten wat je keuzes zijn en zelf de regie houden.
 • Dat jij de baas bent over je eigen lijf en bevalling.
 • Dat angst plaats maakt voor vertrouwen.
 • Dat jij weet wat je opties zijn als je bevalling niet verloopt zoals gehoopt.
 • Dat je beter in je vel zit na de bevalling waardoor je ook krachtiger aan het moederschap begint.

Ik hoor regelmatig van cursisten (en met name de partners) dat ze na het horen van de naam van de cursus en het zien van het boek hadden verwacht dat het een “zweverige” cursus zou zijn. Deze cursus is absoluut geen zweverige cursus, maar juist een hele inspirerende cursus die heel informatief en praktisch is.

Tijdens les 2 van de cursus hoor ik vaak dat ze het helemaal niet zweverig vinden en heel anders tegen de bevalling zijn gaan aankijken. Ook hadden ze geen idee wat er allemaal mogelijk is op het gebied van geboorte en hebben ze een heel ander beeld van de bevalling gekregen. 

Ik ben zelf totaal niet zweverig en juist een heel nuchter en realistisch persoon.

Het woord HypnoBirthing klinkt heel zweverig, maar het is niet meer dan een vorm van zelfhypnose. Het gebeurt iedereen wel eens dat je naar een film zit te kijken en je partner iets tegen je zegt, maar dat het je geheel ontgaat wat er gezegd wordt.

HypnoBirthing is een methode om je te helpen de geboorte van je baby ontspannen door te komen. De methode is ontwikkeld door de Amerikaanse Mary Mongan en in Nederland inmiddels heel bekend. Het is een methode van zelfhypnose, waarbij ervan uit wordt gegaan, dat zwangerschap en geboorte normale, natuurlijke en gezonde levensprocessen zijn.

 

‘If you change the way you view birth, the way you birth will change’.

MARIE F. MONGAN

De constante aanwezigheid van een doula bij je bevalling zorgt ervoor dat je weeën  makkelijker op gang komen en je bevalling soepeler verloopt. Je kunt bewuste keuzes maken, je zelfvertrouwen groeit en na de bevalling heb je een soepelere start met je baby.

Door de aanwezigheid van een doula bij de bevalling geven moeders vaker borstvoeding, hebben ze meer zelfvertrouwen na de bevalling, minder vaak last van een depressie, een sterkere band met hun baby en vertrouwen meer op eigen intuïtie en laten zich niet leiden door wat anderen zeggen.

De voordelen van een doula bij je bevalling (wetenschappelijk bewezen)

 • 25% kortere duur van de bevalling
 • 60% minder verzoeken om een ruggenprik
 • 40% minder kans op ingrepen 
 • 50% minder kans op een keizersnede
 • 40% minder gebruik van oxytocine (inleiden)
 • 30% minder behoefte aan pijnbestrijding
 • Minder postnatale depressies zes weken na de geboorte
 • Een grotere mate van tevredenheid over hun bevalling
 • De partner is actiever betrokken bij de geboorte, daardoor goede start als ouders

Een vraag die heel erg vaak wordt gesteld en zeker niet onbegrijpelijk is.

De partner is een onmisbaar persoon tijdens jouw bevalling. Maar ook voor jouw partner is een bevalling spannend en iets onbekends. Vaak voelen ze zich emotioneel, machteloos en weten ze niet goed hoe ze hun vrouw het beste kunnen ondersteunen, Een doula is er om je partner tips te geven over hoe hij jou het beste kan ondersteunen en de rust behouden wanneer het even moeilijk is en om het even over te nemen wanneer je partner even een pauze nodig heeft.

Een doula is er niet om de partner te vervangen, maar ter versterking van het geboorteteam en een aanvulling op de zorg voor de bevallende vrouw.

 • De verloskundige is een medisch getrainde professional en een doula biedt geen medische ondersteuning.
 • De verloskundige zorgt voor de gezondheid en veiligheid van de vrouw en haar baby tijdens de zwangerschap en na de geboorte.
 • De doula is er voor emotionele steun en is een vertrouwd gezicht waar je een band mee hebt opgebouwd, terwijl de verloskundige de primaire zorgverlener is.
 • De doula leert de zwangere vrouw hoe ze zich kan ontspannen en de pijn kan verminderen tijdens de bevalling.

Begrijpen wat er in het lichaam van de vrouw gebeurt bij de bevalling, wat de baarmoederspierlagen doen en wat voor negatieve invloed angst en stress op het proces hebben. Het is belangrijk om tijdens de bevalling te ontspannen, omdat je dan endorfines (natuurlijke pijnstilling die twee keer zo sterk is als morfine) aanmaakt. Het vrouwelijk lichaam is gebouwd om te bevallen, een vrouw in coma is in staat te bevallen.

Ook belangrijk om te weten wat je gaat voelen tijdens de bevalling en hoe je daarmee kunt omgaan. Uit welke fases bestaat de bevalling en hoe herken je deze fases?

Ben je al op de hoogte van wat er allemaal mogelijk is rondom je bevalling? Wat zijn jouw wensen en geboortevoorkeuren? Wil je in het ziekenhuis bevallen of thuis? Wat zijn de voor- en nadelen van een badbevalling? Welke natuurlijke pijnbestrijding is mogelijk en welke hebben consequenties? Heb je weleens gehoord van het Gouden Uur? Hoe kan ik zelf de regie in handen nemen? Als plan A niet loopt zoals gewenst is er een plan B of C. Er is veel meer mogelijk dan je denkt!!!

Goed voorbereiden op bevalling zorgt er voor:

 • Dat je vol vertrouwen aan je nieuwe taak begint.
 • Dat je weet wat er in je lijf gebeurt en hoe jullie daar op in kunnen spelen.
 • Dat je vertrouwen krijgt in je lichaam; jouw lijf is gemaakt om te baren en jij kunt dat ook!
 • Dat je weet hoe je ervoor zorgt dat de pijn geen loopje met je neemt.
 • Dat jij/jullie weten wat je keuzes zijn en zelf de regie houden.
 • Dat jij de baas bent over je eigen lijf en bevalling.
 • Dat angst plaats maakt voor vertrouwen.
 • Dat jij weet wat je opties zijn als je bevalling niet verloopt zoals gehoopt.
 • Dat je beter in je vel zit na de bevalling waardoor je ook krachtiger aan het moederschap begint.

Ik hoor regelmatig van cursisten (en met name de partners) dat ze na het horen van de naam van de cursus en het zien van het boek hadden verwacht dat het een “zweverige” cursus zou zijn. Deze cursus is absoluut geen zweverige cursus, maar juist een hele inspirerende cursus die heel informatief en praktisch is.

Tijdens les 2 van de cursus hoor ik vaak dat ze het helemaal niet zweverig vinden en heel anders tegen de bevalling zijn gaan aankijken. Ook hadden ze geen idee wat er allemaal mogelijk is op het gebied van geboorte en hebben ze een heel ander beeld van de bevalling gekregen. 

Ik ben zelf totaal niet zweverig en juist een heel nuchter en realistisch persoon.

Het woord HypnoBirthing klinkt heel zweverig, maar het is niet meer dan een vorm van zelfhypnose. Het gebeurt iedereen wel eens dat je naar een film zit te kijken en je partner iets tegen je zegt, maar dat het je geheel ontgaat wat er gezegd wordt.

HypnoBirthing is een methode om je te helpen de geboorte van je baby ontspannen door te komen. De methode is ontwikkeld door de Amerikaanse Mary Mongan en in Nederland inmiddels heel bekend. Het is een methode van zelfhypnose, waarbij ervan uit wordt gegaan, dat zwangerschap en geboorte normale, natuurlijke en gezonde levensprocessen zijn.

 

‘If you change the way you view birth, the way you birth will change’.

MARIE F. MONGAN

Meer informatie?

Staat jouw vraag hier niet tussen of wil je eens vrijblijvend kennismaken? Stuur dan een mailtje naar: