Wie is Susan?

wie ben ik

Over Susan

Mijn naam is Susan Veldman, getrouwd met Max en moeder van twee dochters Nikki  en Daantje  en woonachtig in Abcoude.

Na mijn studie HBO-Facility Management heb ik met veel plezier, ruim 15 jaar, in de Facility Management branche gewerkt. Toen ik moeder werd vond ik het heerlijk om een fulltime moeder te zijn, terwijl ik daarnaast altijd wel met andere activiteiten en werkzaamheden bezig was. Zo ben ik  5 jaar Regio coördinator bij Make-A-Wish geweest en deed ik  freelance werkzaamheden. Voor het werk van mijn man hebben we met het gezin een aantal jaar in het buitenland gewoond, waaronder in Dublin en New York.

Tijdens een cursus “reanimatie voor kinderen” die ik in New York volgde raakte ik in gesprek met een doula en werd enorm gefascineerd door haar werk.  Voor mij vielen toen de puzzelstukjes in elkaar: dit is waar mijn passie lag! Zwangere vrouwen voorbereiden op een prachtig avontuur, ondersteuning bieden tijdens de moeilijke momenten bij hun bevalling en samen met de aanstaande ouders van de bevalling een positieve ervaring te maken! Het blijft een wonder, de hele zwangerschap tot en met de geboorte van de baby.

In Amerika ben ik gestart met een opleiding voor doula en in Nederland ben ik de doula opleiding in Utrecht gaan volgen. Ik ben gecertificeerd doula en ik heb mijn trainingscertificaat docent Relaxed Bevallen met HypnoBirthing en Mindfulness behaald.

Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen en volg regelmatig cursussen, symposiums en workshops. Dit jaar volg ik de opleiding Medisch Bevallen, waarin ik alles leer over bevallen in het ziekenhuis. De cursus wordt gegeven door arts / verloskundige  Rianne Reijneveld en zij neemt ons mee in haar ervaringen op de verloskamers in het ziekenhuis. Zowel de fysiologie, maar juist ook de medische kant (complicaties en interventies) komt aan de orde. In november heb ik het  symposium “Less is more” bezocht met de  sprekers hoogleraar Verloskundige Anke de Jong  en Katarzyna Irena Veringa (mindfulness trainer en supervisor van ‘Mind in Birth’).  In dit symposium ligt de focus op de rol van angst en vertrouwen tijdens het bevallings- en geboorteproces.

Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor Doula.s, lid  van het geboorteplatform De Geboortenis en aangesloten bij het platform doula.nl.  

De wereld van zwangerschap en geboorte heeft mij altijd gefascineerd, daarom heb ik besloten om mijzelf te richten op het begeleiden van (aanstaande) ouders in deze bijzondere periode. Mijn werk als doula en het geven van de zwangerschapscursus sluiten heel goed op elkaar aan. Ik wil vrouwen en hun partners het vertrouwen geven in de aanloop naar de geboorte van hun kindje en van de geboorte één van de mooiste gebeurtenissen uit hen leven te maken.

Wie is Susan? Ik ben enthousiast, zorgzaam, kan goed luisteren, heb een nuchtere instelling, heb een goed inlevingsvermogen, ben flexibel en kan op de juiste momenten op de voor- of achtergrond treden. Met mijn kennis en ervaring kan ik je goed voorbereiden op je zwangerschap, bevalling en de periode erna. 

Ben je op zoek naar een doula in Amsterdam, Abcoude of omgeving en wil je door mij begeleid worden?

Dan nodig ik je uit voor een kennismakingsgesprek,

Vriendelijke groet, Susan

Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Ben je enthousiast geworden, heb je nog vragen of wensen en wil je kennis met mij maken? Maak dan een afspraak met me voor een vrijblijvende kennismakingsgesprek. Je kunt me het beste bellen, een whatsapp sturen of een mail naar: