Wie is Susan?

wie ben ik

Over Susan

Mijn naam is Susan Veldman, getrouwd en moeder van twee dochters. Met veel plezier heb ik, ruim 15 jaar, in de Facility Management gewerkt. Toen ik moeder werd  heb ik mijn baan opgezegd en me voor 100% op het moederschap gericht. Mijn man was veel in het buitenland voor zijn werk en we hebben een aantal jaar in het buitenland gewoond, in Dublin en New York.

Tijdens een cursus “reanimatie voor kinderen” in New York raakte ik in gesprek met een doula en werd enorm gefascineerd door haar werk.  Voor mij vielen toen de puzzelstukjes in elkaar: dit is waar mijn passie ligt! Zwangere vrouwen voorbereiden op een prachtig avontuur, ondersteuning bieden tijdens de moeilijke momenten bij hun bevalling en samen met de aanstaande ouders van de bevalling een positieve ervaring te maken! Het blijft een wonder, de hele zwangerschap tot en met de geboorte van de baby.

In Amerika ben ik gestart met een opleiding voor doula en in Nederland ben ik de doula opleiding in Utrecht gaan volgen. Inmiddels ben ik gecertificeerd doula en heb ik mijn trainingscertificaat docent Relaxed Bevallen met HypnoBirthing en Mindfulness behaald.

Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen en volg regelmatig cursussen, symposiums en workshops. Ik heb de workshop “Fysiologische bevallingen” van de verloskundige Rebecca Visser. Onlangs ben ik lid geworden van het geboorteplatform De Geboortenis, die o.a. bijeenkomsten en symposiums organiseert. Daar heb ik een symposium bijgewoond met o.a. de gastsprekers embryoloog Jaap van der Wal,  verloskundige / doula instructeur Anna Verwaal en wetenschapper / bioloog Tessa Rosenboom, die alle drie heel veel kennis en informatie hebben overgebracht op het gebied van zwangerschap, geboorte en de eerste 1000 dagen uit een mensenleven.  Een kansrijke start draagt bij aan de lange termijn gezondheid van een kind en de samenleving waarin deze zal opgroeien. Deze kansrijke start van een kind begint bij de geboorte. Goede voorbereiding en goede begeleiding tijdens zwangerschap en geboorte draagt hieraan mee.

De wereld van zwangerschap en geboorte heeft mij altijd gefascineerd, daarom heb ik besloten om mijzelf te richten op het begeleiden van (aanstaande) ouders in deze bijzondere periode. Mijn werk als doula en het geven van de zwangerschapscursus sluiten heel goed op elkaar aan. Ik wil vrouwen en hun partners het vertrouwen geven in de aanloop naar de geboorte van hun kindje en van de geboorte één van de mooiste gebeurtenissen uit hen leven te maken.

Wie is Susan? Ik ben enthousiast, zorgzaam, kan goed luisteren, heb een nuchtere instelling, heb een goed inlevingsvermogen, ben flexibel en kan op de juiste momenten op de voor- of achtergrond treden. Met mijn kennis en ervaring kan ik je goed voorbereiden op je zwangerschap, bevalling en de periode erna. 

Ben je op zoek naar een doula in Amsterdam, Abcoude of omgeving en wil je door mij begeleid worden?

Dan nodig ik je uit voor een kennismakingsgesprek,

Vriendelijke groet, Susan

Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Ben je enthousiast geworden, heb je nog vragen of wensen en wil je kennis met mij maken? Maak dan een afspraak met me voor een vrijblijvende kennismakingsgesprek. Je kunt me het beste bellen, een whatsapp sturen of een mail naar: