Reviews

"Bedankt Susan voor de fijne Zwangerschapscursus Relaxed Bevallen HypnoBirthing en Mindfulness. Samen met mijn man kregen wij rustige uitleg over de verschillende fases tijdens de bevalling en veel tips. Ook de oefeningen vonden wij leerzaam om te doen. We gingen heel rustig de bevalling tegemoet. Ook de bevalling ging erg goed. Heerlijk thuis bevallen en de weeën opvangen met een rustige ademhaling. Vooraf had ik veel geoefend met de ademhalingmp3’s die Susan had doorgestuurd. Ook de skippybal geleend van Susan was heerlijk!! Al in de laatste weken gebruikt bijvoorbeeld tijdens tv kijken en tijdens de beginfase van de bevalling, heel fijn! Wij raden Susan aan als je rustig je verlof/bevalling tegemoet wilt gaan. Heel persoonlijk en fijn legt zij alles uit en geen vraag is teveel. "
Lianne
TROTSE MOEDER VAN KEES
"We zijn heel blij dat we ervoor gekozen hebben om Susan als doula bij de bevalling van ons eerste kindje te hebben. Ze is down to earth en is fijn in de communicatie. Het was een lange en pittige bevalling in een piek weekend waardoor de verloskundigen niet veel beschikbaar waren. Susan heeft ons er doorheen gesleept, zonder haar zouden we niet weten wat we hadden gemoeten! ."
Annebel
na de geboorte van Mik
"Susan was great support for me and my husband throughout my first pregnancy and birth. She gave us a lot of information and confidence along the process. During the birth she was by our side for as long as we needed her and it made a huge difference to have her there to support both of us. We are so grateful that we found her!".
Mariya
NA DE GEBOORTE VAN aLBENA
"Susan was such an integral part of our birth journey and is an incredible doula. Her knowledge, support and resources helped us to prepare for our baby, while her calm relaxing demeanor was exactly what we needed on the day. I would highly recommend Susan (especially for expats). Thank you Susan for coming on this journey with us and making it so memorable. ."
Alyssa
na de geboorte van Theo
"We hebben de Zwangerschapscursus Relaxed Bevallen met HypnoBirthing en Mindfulness bij Susan gevolgd. Door haar fijne, rustige en duidelijke uitleg met voldoende tips hebben wij nog meer vertrouwen gekregen voor de bevalling. Er hing een hele fijne en persoonlijke sfeer tijdens de cursus waardoor ik en mijn partner ons erg op ons gemak voelde. Ook erg fijn dat Susan nog even belt tegen de 38 weken zwangerschap. Zo kan je toch nog even wat dingen vragen en overleggen. Bedankt Susan!"
Nienke
38 weken zwanger
"Mijn partner en ik waren op zoek naar een zwangerschapscursus waar wij beide iets aan hebben (geen ouderwetse puf cursus). Wij worden voor de eerste keer pap en mama en hebben samen 4 avonden de cursus van Susan gevolgd. Birth Support Susan is een erg leuke en leerzame cursus. Er wordt veel ingegaan over hoe jij het zo relaxed mogelijk kan aanpakken (voor zover mogelijk uiteraard). En het geboorte proces van A tot Z wordt ook fijn uitgelegd. De cursus is intiem, je zit samen met je partner en in ons geval met nog een ander koppel. Dit geeft veel rust en tijd voor vragen en tijd om te sparren met elkaar. Ook Susan staat veel voor je klaar, niet alleen in de cursus uren. Al met al, twijfel je of vind je het ontzettend spannend (logisch): gaan voor deze cursus en leer relaxter bevallen!"
Felicia
35 weken zwanger en de cursus
Relaxed Bevallen afgerond
"Informatieve zwangerschapscursus met goede ontspanningsoefeningen / mindfulness. Een prettige voorbereiding op de bevalling."
Sanne
37 weken zwanger
"Wij hebben de cursus bij Susan gevolgd en als heel prettig ervaren! Super fijne en nuttige tips gekregen. Hierdoor ging ik met vertrouwen de bevalling in. Het was een mooie bevalling! Wat ik ook aan de cursus van Susan te danken heb".
Janine
NA DE BEVALLING VAN dochter Sacha
"Susan was voor ons echt een "life saver". Ze bereid je heel goed voor op de bevalling, wat een openbaring voor ons was vergeleken met de gangbare puf-cursus. Toen de bevalling op zich liet wachten, kwam ze voor een Rebozo massage, waar mijn vrouw zo relaxed van werd dat de weeën diezelfde avond nog begonnen. Tijdens de bevalling hielp ze overal waar nodig was om deze zo vloeiend mogelijk te laten verlopen, wat veel bevallingstijd en moeite heeft gespaard. Wij zouden Susan aan iedereen willen aanraden die goed voorbereid de bevalling wil ingaan, met vertrouwen dat ze de wensen van de vrouw vertegenwoordigt en veel suggesties heeft tijdens de bevalling om het proces soepel te laten verlopen en de pijn draagbaar te maken".

Joost
kersverse vader
"Wat Susan speciaal maakt is dat ze heel goed is in het aanvoelen, wanneer ze op de voorgrond treedt en wanneer op de achtergrond. Als je iets nodig hebt reikt ze het al aan voordat je het gevraagd hebt. Ook liep de samenwerking met de verloskundige heel prettig en als vanzelf. De ontsluiting vorderde niet, daarom ging de verloskundige nog even weg. Na een time-out kwam de baby toch onverwachts heel snel. In bad ben ik bevallen, zonder dat de verloskundige erbij was. Susan heeft me door de persweeën heen begeleid en kon ik mijn kindje zelf aanpakken en op mijn borst leggen. Het was een hele 'serene" ervaring. Wij kijken dus met hele mooie herinneringen terug op de bevalling en zonder de verloskundige iets te kort te doen - daar hebben we ook zeker geluk mee gehad - is dat helemaal dankzij Susan die een onmisbare schakel was vóór, tijdens en ná de bevalling. !"
Irene
NA DE BEVALLING VAN dochter Nora
"Fijne voorbereiding op de bevalling. Er is veel informatie te vinden in boeken en op internet. Door de cursus kregen we het belangrijkste gebundeld, konden mijn man en ik samen goed afstemmen en ons voorbereiden op de bevalling Fijn om erachter te komen dat we op 1 lijn zitten! Susan geeft verschillende technieken mee om zo ontspannen mogelijk de bevalling te ondergaan. We voelen ons goed voorbereid.".

Kimmy
Aanstaande moeder
"Fantastisch! Hypnobirthing & Mindfulness houdt zoveel meer in dan wij vooraf hadden gedacht. Susan weet op de juiste manier de informatie, zowel theoretisch als de ontspanningsoefeningen in de praktijk, over te brengen. Tegen de verwachting in was het totaal niet zweverig maar heel verhelderend en fijn! Hierdoor hebben we de onverwachte wendingen tijdens de bevalling goed op kunnen vangen en zijn wij een super sterk team geweest! Thanks Susan!"
Elmar
NA DE BEVALLING VAN ZOON VINNIE
"Het hebben van een doula tijdens een eerste zwangerschap lijkt mij een must. Als je zo’n fijne klik hebt, kan je zoveel delen over de zwangerschap en je super voorbereiden op de bevalling".
Fabiënne
38 weken zwanger
"We hebben veel gehad aan de gesprekken, de ondersteuning en de informatie die Susan ons gaf. Het gaf ons een vertrouwt gevoel voor de aankomende bevalling, een echte steun".
Tess
39 weken zwanger van haar 2e kindje
"Door de cursus Relaxed Bevallen ging er een wereld voor ons open. Ik heb vertrouwen gekregen in mezelf en door de ontspanningsoefeningen weet ik nu waar ik me op moet focussen".
Valerie
36 weken zwanger
"Susan heeft ons meegenomen in de wereld van bevallen op een superfijne manier. Het heeft ons heel veel inzicht en vertrouwen gegeven, ook naar elkaar toe".
Charlie
38 weken zwanger
"Helaas kon Susan vanwege Corona fysiek niet bij de bevalling aanwezig zijn, via de telefoon hebben we continue contact gehouden en op afstand was ze een hele fijne steun, dat was heel prettig".
Victor
VADER GEWORDEN VAN 2E KINDJE
"Wij hadden geen idee wat een doula was totdat wij Susan uit Abcoude ontmoette. Zij heeft ons geholpen voor en tijdens de bevalling. Ze heeft ons laten zien waarom het belangrijk is om je mindfulness te trainen om relaxed te bevallen. Wij hadden een bevalbad gehuurd, zodat wij thuis konden bevallen. Een pittige maar super mooie bevalling gehad, en mijn vriend was enorm blij met de ondersteuning."
Bonnie
NET BEVALLEN VAN HAAR 1E KINDJE
"Susan krijgt van mij een dikke 10 voor de ondersteuning en support. Wij rouleerde goed, zodat mijn partner continue aandacht kreeg en iedereen in goede fysieke en mentale staat was".


Sjoerd
KERSVERSE VADER VAN 1E KINDJE
"Ik ben nog steeds blij dat je als doula in ons leven bent gekomen. De vele gesprekken met elkaar hebben er voor gezorgd dat mijn partner en ik elkaar beter gingen begrijpen omtrent de bevalling en dat heeft ervoor gezorgd dat we  er hierdoor ontzettend goed op kunnen terugkijken".
Sharon
10 MAANDEN NA HAAR BEVALLING
Over fotografie tijdens de bevalling:
“De foto’s maakte dat ik de bevalling kon “herbeleven” en gaven een mooi beeld hoe het daadwerkelijk was. Tijdens de bevalling en daarna ben je veel vergeten en is het super mooi om terug te zien hoe het ging. Mijn mond viel open van verbazing toen ik ze voor het eerst zag, zo ontroerend mooi”.
Nienke
5 WEKEN NA HAAR BEVALLING
Over de Elle TENS:
“De Elle TENS was super fijn tijdens de weeën om met een “boost” de enorme kramp gevoelens weg te krijgen. In combinatie met de juiste ademhalingsoefeningen had ik de weeën vaak goed onder controle. Naarmate de weeën heftiger werden en ik in bad mocht was de Elle TENS niet meer voldoende en gaf het warme water van het bad mij enorm veel ontspanning en verlichting".
Lotte
VLAK NA HAAR EERSTE BEVALLING

Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek

Ben je enthousiast geworden, heb je nog vragen of wensen en wil je kennis met mij maken? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Je kunt me bellen, een whatsapp sturen of een mail sturen naar: