Student op een OV fietsje.

Visitekaartjes liggen bij de drukker en de website gaat bijna LIVE!!! 
Zo zeg …………. aan dit hele traject is heel wat vooraf gegaan!!!

Student op een OV fietsje.

In september 2019 ben ik gestart met de Doula opleiding in Utrecht!!! Nog maar net alle verhuisdozen uitgepakt, na drie jaar in een Amerikaanse bubbel te hebben geleefd, fietste ik op mijn OV fietsje door Utrecht voor mijn eerste cursusdag! Hier ontmoette ik voor het eerst mijn studiegenoten, iedereen nog onwennig en onzeker. Deze bijzondere groep dames, met een heel uitlopende leeftijd van 24 tot en met 60 jaar, ieder uit een ander deel van het land en iedereen stond heel anders in het leven. Gedurende de opleiding leerden we elkaar steeds beter kennen, we hebben samen heel veel lief en leed gedeeld. Er zijn wat tranen gevloeid en we hebben heel wat afgelachen. We hadden zelfs een zwangerschapsaankondiging gedurende de opleiding, haar bevallingsverhaal hebben we tot in de details gehoord en Axel werd onze groepsbaby die heel wat studiedagen aanwezig was in de klas.

Toets Verloskunde!!!!!

Dat was me toch een blok aan mijn been!!! Ik was het niet meer gewend om echt te studeren en stof in je hoofd te stampen!!! We moesten heel veel leren over de Fysiologische Verloskunde en Pathologische Verloskunde! Dit nam ik heel serieus en heb hier enorm op zitten blokken. Ik was ontzettend zenuwachtig voor de toets, want hier moesten we een voldoende voor halen.  Uit voorgaande groepen hoorden we al dat het echt moeilijk was en dat ze van alles konden vragen. Uren en uren heb ik op mijn kamertje zitten studeren en keer op keer werd de toets weer uitgesteld vanwege COVID-19. Uiteindelijk brak de dag aan dat de toets plaats zou gaan vinden!! De toets was niet gemakkelijk en ik heel onzeker, maar wist overal alle vragen te beantwoorden! Uiteindelijk kreeg ik het verlossende mailtje dat ik met een dikke 9 was geslaagd!! YES!! Die had ik in de pocket!!

Stages

Nog een onderdeel van de opleiding waren de stages, drie zwangerschappen begeleiden met voorafgaande gesprekken en de aanwezigheid bij de bevalling. Van iedere stage moest je een stageverslag maken en deze moest goedgekeurd worden door de begeleidende coach. Ook dit was geen gemakkelijke opdracht!! Hoe kwam ik in hemelsnaam aan de stages!! Geen vriendin in mijn directe omgeving krijgt nog een baby. Ik heb mooie flyers laten drukken en deze bij een aantal verloskundige praktijken en het kraambureau afgegeven en daardoor had ik al vrij snel twee stages. Twee hele leuke stellen die mij in vertrouwen namen en waar ik leuke gesprekken mee heb gehad. De uitgerekende datums waren 2 weken na elkaar en in die tijd zou ik ook nog naar New York vliegen met mijn dochter Daantje om onze vrienden daar te bezoeken. Ik heb heel wat nachten wakker gelegen, want hoe moest ik dit allemaal gaan regelen met ons gezin, onze jonge hond, een echtgenoot die vaak op reis is. Stel dat ze tegelijkertijd gingen bevallen, of dat ze later werden geboren en ik in New York zat. Gelukkig had ik mijn buddy Laura die als back-up wilde staan. Uiteindelijk zijn deze baby’s twee dagen na elkaar geboren en vanwege COVID-19 mocht ik niet bij de bevallingen zijn. De opleiding is door de COVID-19 een aantal maanden gestopt en mijn hele motivatie was ver te zoeken. Geen lessen en mijn stages misgelopen. Na een lange heerlijke zomer begon de opleiding weer en heb ik mijn stages kunnen afronden met twee hele mooie thuis bevallingen in een bevalbad!! Vervolgens snel mijn verslagen ingeleverd en uiteindelijk werd dit allemaal beloond met een diploma voor Doula.

Ik ga dit allemaal enorm missen en heb nu al heimwee naar mijn studiedag en studiegenoten. Op zaterdagochtend op mijn OV fietsje door Utrecht!